Trolderose & Trommelise

Jeg har i samarbejde med Stine Michel skabt en poetisk Musikforestilling, der handler om venskab og om hvordan musik, sang og dans får Trolderose og Trommelise til at finde sammen, selvom de er meget forskellige.

Trommelise kommer fra Vimbuladalen, hvor solen næsten aldrig skinner. Hun får tiden til at gå med at spille på alt, hvad hun finder, og hun taler sit helt eget sprog.

Et andet sted i verdenen går Trolderose rundt og samler blomster i Simbalaskoven. Hun har lært at synge som fuglene, men savner en at dele sine sange med. Hun binder en sang fast på ryggen af en svale. Vinden bære den lille fugl af sted, og en dag kommer den til Vimbuladalen. Trommelise synes at vinden synger anderledes end den plejer. Det lyder mere som en pige der synger. Trommelise følger lyden og en dag møder hun Trolderose. Det bliver et møde mellem to meget forskellige piger.

Trolderoser lærer Trommelise at synge, men det er svært, for hun kan slet ikke ramme tonerne, og hun taler også helt uforståeligt. Trommelise viser Trolderose sine mange rytmer, men det er som om Trolderoses krop og hænder kun vil sin egen rytme. Til sidst finder Trolderose og Trommelise ud af, at de godt kan spille sammen, selvom de er meget forskellige. Trommelise med sine mærlige lyde og sjove rytmer, og trolderose med sin fuglesang og dans.