sivDet har været super sjovt og spændende at sy cellen og være en del af dette fantastiske projekt. Som så mange andre materialer har tekstilet sine begrænsninger men det er også et spændende materiale at manipulere, forme og arbejde med. Dugen vi har valgt at bruge til er meget tynd og egenlig ret skrøbelig. Det er det der gør den så organisk og uforudsigelig. Den strækker sig nogle steder og er flad andre steder. Den er meget levende. Jeg håber at cellen kan bedrage til forståelsen og formidlingen af dette stykke. 

 

 

 

Hvordan laver man et model af en celle i målestoksforhold 100.000:1?
Det svarer måske lidt til et meget stort rundt telt i en ”organisk facon” – rundt ikke som en kegle, men som en kugle. Et cirkustelt har et antal festningspunkter hele vejen rundt og en eller flere stolper til at rejse hele herligheden. Men teltstolper kan ikke bruges her, og lige sider og flader er heller ikke det ønskede.
Det var klart fra starten at dugen skulle være let og at det hele skulle få en meget løst struktur. Det indre skal holdes helt frit og åbent, al fastgørelse op ophæng skal være udvendigt..
For at give den enorme mængde stof, ca. 500 kvadratmeter eller to tennisbaner, den ønskede form, tog vi udgangspunkt i den måde en fodbold er syet sammen af et antal seks- og femkanter. For at gøre det mere simpelt blev det så reduceret til en geometrisk form kaldt en ”beskåret oktaeder”, som består alene af firkanter og sekskanter, med fjorten sider i alt.
For ophængningen, syede vi et stort antal “tutter” på den store dug, med en metalring i bunden til at holde hulåbningerne åbne, og et tov i spidsen til at løfte den samlede konstruktion på plads.