Logo KLINTVed Stevns Klint kan man se, hvordan vores undergrund er blevet til over millioner af år. Et tyndt lag ’Fiskeler’ fortæller historien om, hvordan dinosaurerne og halvdelen af alle dyrearter blev udslettet. Det skete for 66 millioner år siden, da en asteroide ramte Jorden.

Stevns Klint blev i 2014 optaget på UNESCO’s liste over verdensarv. Nu bliver Klinten sat i scene, med rytmer, stemmer, lys og ord.

Birgit Løkke, komponerer over det svimlende historisk-geologiske perspektiv. Og hun komponerer til en unik bygning: Pyramiden i Boesdal, der ligger tæt på havet og klinten ved Rødvig på Sydstevns. Pyramiden blev bygget til at opbevare mange ton kalk – 60 meter i diameter, 25 meter høj i midten. Nu er den tom og kalder med sig katedral-akustik på store udtryk.I KLINT vil Pyramiden blive brugt som et stort instrument. De tunge limtræskonstruktioner bliver ophæng for metalplader, der vil fungere som slagtøj. Flintesten, der er slebet runde i brændingen, vil spille med i musikken. De menneskelige stemmer vil klinge i harmonier og disharmonier, efterligne naturens lyde og blive til tonerækker der snor og slynger sig op over publikum. Med elektronisk behandling vil stemmer og rytmer kunne transformeres, gentages og forstærkes. Dette vil underbygge oplevelsen af at være midt i et kæmpe instrument. Den enorme tagflade vil blive belyst i dynamisk sammenhæng med de musikalske udtryk.

Lene Vestergård, skuespiller og tekstforfatter, har med afsæt i lag på lag af kridt og flint, skrevet en tekst der løber gennem forestillingen – sunget, talt, hvisket. Naturkræfternes leg med jordens materiale er tekstens og forestillingens tema.

KLINT blev opført fire gange i Boesdal Pyramiden: 18. til 21. august 2016 og efterfølgende 23.-26. august 2018. 

Oplev også sangerne Josefine Cronholm, Hanne Skov og Uffe Jonas. Jesper Siberg, der laver musik og lyd/klangbearbejdelse samt korsangere fra lokale kor.

KLINT er støttet af Statens Kunstfond, Region Sjælland

Følg arbejdet og undersøgelserne på Facebook-bloggen